Jumbo en AH mogelijk weer naar rechter

Jumbo en Albert Heijn lijken geen overeenstemming te hebben bereikt met 25 C1000-franchisenemers. De kortgedingrechter had de partijen tot donderdag de tijd gegeven om te schikken, maar de supermarktketens hebben niet gereageerd, schrijft Het Financieele Dagblad. Waarschijnlijk komt de zaak opnieuw bij de rechter.

De franchisenemers willen inzage in de afspraken tussen Jumbo en AH. Dat moet hen helpen inschatten of de geplande ombouw van hun C1000-supermarkten naar AH-filialen omzetverlies oplevert. Daarnaast willen ze weten wat hun juridische positie is als ze de ombouw weigeren. Ze vrezen dat het contract wordt beëindigd van de winkels die niet zijn omgebouwd als de C1000-formule in 2015 verdwijnt.

Jumbo nam C1000 eind 2011 over en verkocht de huurrechten van 78 C1000-filialen aan AH. Na de ombouw van de eerste veertig winkels tot Albert Heijn, liep de omzet van veel voormalig C1000-vestigingen terug. De omzet is volgens de franchisenemers in sommige gevallen zo sterk gedaald, dat de exploitatie ‘in het geding’ is.

Naar verwachting doet de rechtbank binnen twee weken uitspraak. “Jumbo en Albert Heijn moeten zich niet veilig wanen”, zei de rechter onlangs bij een zitting. “De belangen van de franchisenemers zullen zwaar wegen in dit spel van grote machten.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends