Apple lanceert smartwatch met eigen betaaldienst

Apple heeft tegelijkertijd met de iPhone 6 en de Apple Watch de eigen betaaldienst Apple Pay geïntroduceerd. Beide devices zijn hiervoor uitgerust met een NFC-chip. Dat heeft het technologieconcern dinsdag bekendgemaakt bij de onthulling van de nieuwe apparaten. 

Consumenten kunnen hun aankopen afrekenen door het device bij een scanner te houden en de transactie te bevestigen via een ingebouwde vingerafdrukscanner. De apparaten komen vanaf 19 september naar Europa en worden als eerste in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië op de markt gebracht.

Apple kan met Apple Pay in de markt voor betaalsystemen het verschil gaan maken, zegt ceo Steven Bakker van BAS Group tegen de Telegraaf. “Iedereen vecht om het been en Apple gaat er mee heen”, aldus Bakker. De huidige betaalsystemen zijn volgens hem achterhaald en onveilig. “Met je bankpas en creditcards rondlopen is een ouderwetse oplossing, om over contact geld maar helemaal te zwijgen.”

De Apple Watch gaat de markt voor smartwatches een flinke impuls geven, zegt manager accessoires Ronald Reiber van BCC. De elektronicaketen heeft inmiddels vitrines voor smartwatches ingericht en het winkelpersoneel heeft een speciale training gevolgd.

De smartwatch zal de verwachtingen die consumenten hebben van een horloge fundamenteel veranderen, zei ceo Tim Cook van Apple bij de presentatie van de nieuwe devices. De Apple Watch is volgens hem ‘het meest persoonlijke apparaat dat het technologieconcern ooit heeft gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!