Douwe Egberts sluit winkels door samenwerking met Blokker

Douwe Egberts heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Blokker, waardoor alle eigen winkels en cafés gesloten worden. De huishoudketen gaat het geschenkenassortiment van het koffiemerk vanaf medio 2015 in al zijn winkels verkopen. Dat heeft Douwe Egberts woensdag bekendgemaakt.

Blokker neemt tevens de uitvoering van het spaarprogramma van Douwe Egberts op zich, waardoor consumenten hun waardepunten daar kunnen verzilveren. Blokker en Douwe Egberts zijn onlangs al gestart met een pilot in vier winkels in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. Komende maand worden daar filialen in Alphen aan den Rijn en Nijmegen aan toegevoegd.

Douwe Egberts beschikt over veertien eigen vestigingen, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Die D.E Winkels en Cafés worden gefaseerd gesloten, waarbij de sluitingsdatum onder meer afhangt van het lopende huurcontract. Daarnaast telt het merk twaalf franchisenemers, van wie de toekomst nog onduidelijk is. "We gaan met hen in gesprek over mogelijk een nieuwe samenwerkingsvorm."

Het is niet bekend hoeveel banen er verloren gaan, stelt hij. "We streven ernaar om onze medewerkers voor het eind van dit jaar daar meer duidelijkheid over te kunnen geven."

Douwe Egberts denkt met de nieuwe samenwerking de toekomst van zijn befaamde spaarprogramma zeker te stellen. ‘Douwe Egberts is in beginsel een koffie en theebedrijf, geen winkelorganisatie zoals Blokker met een groot landelijk netwerk van winkels’, aldus het Nederlandse merk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!