Tevergeefs verzet tegen tweede faillissement Skooter

Het verzet van het moederconcern van Skooter Jeans & Fashion en ZaZa tegen zijn faillissement is afgewezen door de rechtbank. Daardoor kunnen nu de mogelijkheden voor een eventuele tweede doorstart van de modeketen worden bestudeerd, zegt curator Matthijs Sturms tegen RetailNews.

Modeconcern HSK ging vorige week over de kop, nadat een schuldeiser die al langere tijd geen geld had gekregen faillissement had aangevraagd. Vorig jaar realiseerde de onderneming nog een doorstart met Skooter, dat destijds een schuld van 4,6 miljoen euro had.

Er hebben zich inmiddels meerdere partijen gemeld voor een eventuele doorstart van de modeactiviteiten van HSK, zegt Sturms. “Die interesse bevindt zich nog wel in een premature fase.” De winkels blijven in afwachting van de gesprekken open, ook om de bestaande voorraad te verkopen.

Skooter beschikt over zo’n twintig vestigingen, met name in het noorden van het land. ZaZa heeft vijf winkels in Nederland en drie in België. Het hoofdkantoor van HSK bevindt zich in Leeuwarden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!