Herbert Schalkwijk nieuwe topman van Bakker Bart

Bart’s Retail heeft Herbert Schalkwijk per 1 oktober benoemd tot algemeen directeur. Daarmee volgt hij Bert Bargboer op die de functie sinds 1 oktober 2011 bekleedde. Dat heeft het concern achter Bakker Bart woensdag bekendgemaakt.

Bargboer had eerder dit jaar aangegeven dat hij Bakker Bart in het najaar wilde verlaten, laat voorzitter Johan Lokhorst van de raad van commissarissen van Bart’s Retail weten. De scheidend topman blijft beschikbaar voor advies, aldus Lokhorst.

Schalkwijk werkte eerder bij onder meer supermarktketen C1000 en is momenteel algemeen directeur van BrainWash Kappers. “Ik beschouw deze stap als een terugkeer naar de foodretail”, zegt hij. “Aan mij nu de uitdaging om samen met het team en de ondernemers van Bakker Bart de formule en keten Bakker Bart verder te versterken.”

Bart’s Retail is in een juridisch conflict verwikkeld met ruim vijftig van de 183 franchisenemers van de foodformule. De organisatie eist volgens de ondernemers financiële bijdragen die niet in verhouding staan tot de rendementen die zij behalen. Naast onvrede over onder meer het huurconditiestelsel, krijgen sommige franchisers financiële ondersteuning om een hoge winkelhuur te compenseren, terwijl een ander deel geld moet bijbetalen.

Daarnaast vallen de franchisers over de expansiedrang van Bart’s Retail. ‘In plaats van onrendabele Bakker Bart-winkels definitief te sluiten deed het hoofdkantoor alsof hun neus bloedde en bleef nieuwe franchisenemers werven die deze winkels verder konden exploiteren’, aldus de ondernemers in hun dagvaarding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!