Zalando en DHL testen NFC-afhaalpunt bij voordeur

Zalando en DHL starten begin volgend jaar met een pilot waarbij online bestellingen worden afgeleverd in een bezorgbox die werkt met NFC. De partijen werken hierbij samen met de Deutsche Telekom.

De pilot vindt plaats in Berlijn. Tweehonderd Zalando-klanten krijgen hiervoor de pilot een zogenoemde PaketButler die is voorzien van een NFC-tag. Als consumenten een pakket verwachten, bevestigen ze de opvouwbare bezorgbox aan hun voordeur.

Een bezorger van DHL opent de PaketButler en sluit hem daarmee weer af zodra de bestelling in de box ligt. De klant ontvangt een sms’je als het pakket bezorgd is. Ook retouren kunnen op deze wijze gemakkelijk worden opgehaald, aldus de partijen.

DHL kondigde eerder al aan volgend jaar pakketkasten bij de voordeur van Nederlandse consumenten te gaan plaatsen. De zogenoemde Parcelbox is een brievenbus ter grootte van een keukenkastje, waar bezorgers pakketten in kunnen zetten. De bezorger kan de pakketkast met een keycard openen. Consumenten die van de dienst gebruik willen maken kunnen het kastje voor 99 euro kopen, of voor 1,99 euro per maand huren. Ze kunnen dan niet alleen pakketten ontvangen, maar ze ook via de Parcelbox retourneren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!