Jumbo opent eerste afhaalpunten naast AH

Twee van de eerste vijf pick-up points van Jumbo komen naast een afhaalpunt van Albert Heijn. Behalve in Tilburg krijgt Albert Heijn ook in Waalwijk concurrentie van Jumbo. Dat blijkt uit een analyse van vergunningsaanvragen bij diverse gemeenten door Levensmiddelenkrant.

Eerder deze maand werd al bekend dat Jumbo een pick-up point opent naast die van Albert Heijn in Tilburg. In Waalwijk komt het afhaalpunt in een gedeelte van een winkel van Bruynzeel Keukens, op een steenworp afstand van de locatie waar Albert Heijn zich in november vorig jaar vestigde.

Jumbo gaat bij de opening van afhaalpunten echter uit van eigen kracht, zegt cfo Ton van Veen. De supermarktketen kijkt in eerste instantie naar locaties bij bestaande Jumbo-filialen. “Op plekken waar dat niet kan en we potentieel zien vestigen we stand alone pick-up points die logistiek goed liggen en aantrekkelijk zijn voor klanten.”

De drie andere afhaalpunten komen in Utrecht, Schiedam en Son en Breugel. Die laatste locatie werd in juni al duidelijk, nadat Jumbo toestemming kreeg van de gemeente om een luifel te realiseren ten behoeve van een afhaalpunt bij zijn bestaande winkel aan de Nieuwstraat. Ook in Utrecht en Schiedam worden pick-up points gerealiseerd bij lokale supermarkten.

Het eerste afhaalpunt van Jumbo opent begin oktober, meldt een bron die betrokken is bij de bouw. Welk afhaalpunt als eerste opent, is echter niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!