‘Detailhandel krijgt weer wat lucht’

De schoenenbranche en retailers in woninginrichting zien hun omzetten voorzichtig omhoog kruipen. Hoewel het herstel broos is, zien de winkeliers de eerste plus sinds jaren, zegt directeur Sander van Golberdinge van branchevereniging Detailhandel Nederland in de Telegraaf.

“We zijn nog lang niet terug op de omzetniveaus van 2007, maar dit is bemoedigend”, aldus Van Golberdinge. De vrije val van omzetdalingen is volgens hem voorbij. Terwijl consumenten zich vanwege het geringe aankoopbedrag snel nieuwe schoenen gunnen, profiteren de retailers in woninginrichting van de aantrekkende huizenmarkt. “Het is marginaal en klein, maar we merken het wel”, zegt hij.

Daarnaast vinden consumenten weer de weg naar ijssalons. “Een ijsje kopen is jezelf verwennen, zonder veel geld uit te geven”, zegt eigenaar David Vink van Bernardo’s IJssalon uit Ede. De afgelopen jaren openden veel ondernemers een ijssalon vanwege de relatief kleine investeringen en omdat ze hun winkel moesten sluiten. “Dat vind ik wat te makkelijk, ook omdat wij het ambacht omarmen”, aldus Vink.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!