HEMA ziet verlies verder oplopen

HEMA heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar opnieuw donkerrode cijfers geschreven. Het nettoverlies kwam uit op 30,1 miljoen euro, tegenover 7,6 miljoen een jaar eerder. Het verlies kwam in het vorige kwartaal al uit op 22,2 miljoen euro, waarmee het inmiddels is opgelopen tot 52,3 miljoen euro.

HEMA gaf in juni obligaties uit voor zijn herfinanciering, waardoor de winkelketen nu verplicht is zijn kwartaalresultaten te publiceren. De winkelketen kan echter niets met de rode cijfers, liet directievoorzitter Ronald van Zetten vorige maand bij herlancering van de winkelformule weten aan RetailNews. “Ik kijk niet naar ‘netto’, maar naar het bedrijfsresultaat.” Dat is in het eerste halfjaar met ruim eenderde gedaald naar dertig miljoen euro.

De oorzaak van het forse nettoverlies schuilt grotendeels achter de rentelasten van de winkelketen. Die lagen in het eerste halfjaar op bijna veertig miljoen euro. Daarnaast had HEMA een eenmalige kostenpost van 11,1 miljoen euro vanwege zijn reorganisatie.

HEMA maakte vorige maand bekend zijn 520 winkels in Nederland te hebben verbouwd, waarbij onder meer ruimte is gemaakt voor ruim zeshonderd nieuwe producten. Omdat het tweede kwartaal van HEMA op 3 augustus werd afgesloten, is nog niet bekend in hoeverre de nieuwe winkelinrichting aanslaat. De omzet van de retailer lag in het tweede kwartaal 3,4 procent onder die van vorig jaar, ondanks de opening van 28 winkels. In het buitenland zijn de resultaten positief, maar in eigen land liep de omzet met 7,6 procent terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!