Kwakkelend American Apparel vervangt interim-ceo

American Apparel heeft Scott Brubaker aangesteld als interim-ceo in plaats van John Luttrell, die de functie eveneens tijdelijk bekleedde. Dat heeft de Amerikaanse fashionretailer maandag bekendgemaakt.

Brubaker legt hiervoor zijn functie neer als managing director van Alvarez & Marsal, een organisatie die zich richt op het verbeteren van prestaties van ondernemingen. Daarnaast is voormalig Nike-directeur Hassan Natha per direct benoemd tot executive vice-president en cfo. Hun aanstelling zal de positie van de winkelketen versterken, zegt medevoorzitter Allan Mayer van de raad van bestuur.

De keten verkeert in zwaar weer. American Apparel boekte in 2013 een nettoverlies van 106,3 miljoen dollar, tegen 37,3 miljoen een jaar eerder. In maart dit jaar kondigde de retailer een emissie aan ter waarde van 22 miljoen euro om obligaties af te lossen. Intussen vond de keten financiering bij hedgefonds Standard General, dat daarmee eigenaar werd van 44 procent van het bedrijf.

Daarnaast onthief de raad van bestuur afgelopen zomer oprichter Dov Charney van zijn functie als ceo. Het ontslag had volgens een ingewijde te maken met de houding van Charney ten opzichte van vrouwelijke medewerkers. De afgelopen jaren werd de oprichter meerdere malen beschuldigd van seksuele intimidatie. Charney is als consultant nog verbonden aan de onderneming. De raad van bestuur zou overwegen om hem een nieuwe rol te geven, zeggen bronnen tegen Bloomberg. American Apparel raakt regelmatig in opspraak vanwege zijn controversiële reclamecampagnes. Zo werd onlangs in Groot-Brittannië een campagne verboden, omdat de foto's aanstootgevend zouden zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!