Meerdere partijen hebben zich bij de curatoren van Halfords gemeld met interesse in de failliete winkelketen. Momenteel wordt onderzocht hoe concreet die interesse is. Dat laat Van Benthem & Keulen, het advocatenkantoor van curator Rinke Dulack, weten aan RetailNews.

Rinke Dulack en collega-curator Robbert Roeffen trachten momenteel een doorstart voor de winkelketen te realiseren, stelt Schoonderbeek. De activiteiten van Halfords worden daarom voorlopig voortgezet.

De curatoren hadden vorige week nog geen concrete kandidaten gevonden, stelt bestuurder Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond, die met een van hen heeft gesproken. Door de winkels open te houden blijft Halfords volgens hem aantrekkelijk voor een doorstartende partij. “En komt er nog geld binnen”, zegt hij tegen het ANP.

Halfords vroeg begin deze maand faillissement aan voor zijn 102 eigen vestigingen en het hoofdkantoor in Veenendaal. In totaal werken er 536 mensen. Bij het faillissement sprak de directie al van een reële kans op een doorstart van een groot deel van de winkels.