Een aantal geïnteresseerden heeft zich bij de curator van Geddes & Gillmore gemeld voor een doorstart. De mogelijkheden voor een tweede doorstart van het modemerk wordt momenteel onderzocht, laat curator Robbert Roeffen weten in zijn faillissementsverslag.

Geddes & Gillmore werd in april voor de tweede keer in ruim twee jaar tijd failliet verklaard. Bij het faillissement beschikte de modeketen nog over zeven vestigingen, nadat er voor het faillissement al noodgedwongen van flink wat winkels afscheid genomen moest worden. Vanuit de overgebleven winkels vindt nu een onderhandse uitverkoop plaats op verzoek van kredietverstrekker Rabobank.

Geddes & Gillmore maakte in 2013 een doorstart onder de vleugels van United Fashion Group, dat al het merk Anna Scott voerde. De gewenste synergie bleef volgens directeur Marco van Maaren echter uit, waardoor de activiteiten van het modemerk al snel losgekoppeld werden.

Rabobank drong volgens de curator bij het bestuur aan om een nieuwe investeerder aan te trekken. “In dat kader zijn diverse partijen in beeld geweest", aldus Roeffen. Dat heeft echter niet tot het gewenste resultaat geleid, waardoor de bank het krediet heeft opgezegd.

Geddes & Gillmore heeft sinds zijn doorstart geen winst kunnen maken. Na een verlies van bijna zes ton in 2014, stond het merk tot aan zijn faillissement alweer voor ruim 371 duizend in het rood.