Rabobank luidt noodklok over winkelgebieden

Als er op korte termijn geen reactie komt rondom de leegstand in diverse winkelgebieden, zal het aantal faillissementen in de detailhandel verder toenemen. Partijen die met een oplossing kunnen komen zijn retailers, vastgoedeigenaren en de politiek, maar die weten elkaar in veel gevallen niet te vinden. Rabobank wil deze partijen daarom aan elkaar verbinden, laat sectorspecialist Alexander Heijkamp woensdag weten.

Rabobank wil de drie stakeholders in beweging krijgen, omdat het volgens Heijkamp zo niet langer door kan gaan. Veel winkeliers werken in de ‘overlevingsmodus’ en hebben alle energie nodig om de eigen winkel op orde te krijgen. Het bovenliggend belang van de winkelstraat of het winkelgebied wordt daardoor over het hoofd gezien, met een verdere daling van het omzetvolume tot gevolg.

Winkelgebieden moeten zich volgens de bank aanpassen aan een situatie waar alles en iedereen aan elkaar verbonden is. Daarvoor is het gebruik van nieuwe technologieën belangrijk, terwijl winkelgebieden hun merk weer moten gaan herladen bij het publiek.

De nieuwe winkelstraat ziet er echter overal anders uit, waardoor lokale partijen moeten samenwerken. De Rabobank ziet zich als aanjager in deze transitie, omdat één op de twee retailers bij Rabobank bankiert. Daarnaast financiert de bank in veel gevallen het vastgoed en hebben ze sterke contacten bij de lokale politiek, aldus Heijkamp.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!