Vakbonden bezorgd over mechaniseringsplannen AH

De cao-onderhandelingen voor de medewerkers van distributiecentra van Albert Heijn dreigen spaak te lopen. FNV Handel en CNV Dienstenbond willen naast de cao aanvullende afspraken maken om de gevolgen van mechanisering en uitbesteding op te vangen. Albert Heijn trekt hier echter te weinig geld voor uit, vinden de bonden.

Vorig jaar maakte de supermarktketen na acties van de bonden de afspraak dat er ontslagbescherming voor het personeel zou komen. Hier komt volgens de bonden nu weinig van terecht. “De baangarantie van twee jaar geleden is boterzacht geworden”, stelt bestuurder Ingrid van Pinxteren van FNV Handel.

Albert Heijn wil het distributiecentrum in Zaandam mechaniseren en de deuren van het dc in Nieuwegein sluiten. Hierdoor verdwijnen er volgens de vakbonden honderden banen en komt de totale werkgelegenheid flink onder druk te staan.

FNV en CNV willen dat Albert Heijn geld uittrekt voor een goed sociaal plan voor personeel dat zijn baan verliest. “Het huidige sociaal plan is daarvoor niet toereikend”, aldus Van Pinxteren.

Albert Heijn betreurt het dat de vakbonden de afspraken uit het sociaal kader in twijfel trekken. De beloftes van twee jaar terug staan vast en worden nagekomen, aldus de supermarktketen. Albert Heijn nodigt de vakbonden daarnaast uit om weer om tafel te gaan voor de nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!