Media Markt ziet jaaromzet teruglopen

Elektronicaconcern Media-Saturn heeft het afgelopen boekjaar 21 miljard euro omzet gedraaid. Dat blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers van moederconcern Metro Group. Vorig jaar kwam de omzet nog uit op 21,1 miljard euro.

Media Markt en Saturn beschikken in Europa inmiddels samen over 986 vestigingen, 38 meer dan vorig jaar. In het vierde kwartaal nam de omzet met 3,1 procent toe naar 4,9 miljard euro. De vergelijkbare omzet pluste met 1,8 procent.

De ‘significante omzetgroei’ in zowel het thuisland als andere landen is volgens het concern het gevolg van betere prestaties van fysieke winkels en de toename van multichannelverkopen. In Oost-Europa groeide de omzet in lokale valuta in bijna alle landen met dubbele cijfers. De grootste groeimarkten zijn Hongarije en Rusland. Specifieke cijfers voor Nederland zijn niet bekendgemaakt.

Media Markt heeft in ons land marktaandeel teruggewonnen sinds de elektronicaketen een dynamisch prijsbeleid voert, zei hoofd marketing en category management Joost Jetten vorige maand. Of de dynamische prijzen niet alleen tot meer omzet maar ook tot meer winst leiden, kan hij niet zeggen. “Ik kan alleen maar laten weten dat we er erg tevreden over zijn.”

In Nederland beschikt Media Markt over 45 vestigingen, waaronder de recent omgebouwde vestigingen van Saturn. Naar verluidt wil moederconcern Metro af van de elektronicaketens, via een verkoop of beursgang.

Het moederconcern was het afgelopen boekjaar goed voor 63 miljoen euro omzet, vier procent minder dan de twaalf maanden daarvoor. De eigen omzetdoelen zijn echter gehaald, zegt bestuursvoorzitter Olaf Koch. De vergelijkbare omzet viel bijvoorbeeld 0,1 procent hoger uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!