AH to go proeftuin voor nieuwe producten

Albert Heijn gaat vaker van assortiment wisselen om de innovatie te versnellen. De marktleider heeft dit jaar driehonderd nieuwe producten aan het assortiment van AH to go toegevoegd, waarvan tachtig van het eigen merk. Met de gemakswinkel als proeftuin kunnen de meest succesvolle producten uiteindelijk ook in reguliere supermarkten worden geïntroduceerd.

Sinds enkele maanden organiseert AH innovatiesessies met fabrikanten en leveranciers, waar zij nieuwe producten presenteren die vrijwel winkelklaar zijn. De supermarktketen wil met deze manier van productontwikkeling inspelen op continu veranderende trends. “We hebben hiervoor processen versneld, maar we doorlopen wel alle processen om de AH-kwaliteit te waarborgen”, aldus een woordvoerder tegen Distrifood.

Producten die het bij de AH to go goed doen, kunnen binnen een maand bij de reguliere winkels in het assortiment worden opgenomen. Van de driehonderd nieuwe producten in de AH to go-winkels, liggen er inmiddels honderd in de schappen van reguliere supermarkten. “Een mooi voorbeeld is de quinoasalade die het ontzettend goed doet, zowel in Albert Heijn to go als in de reguliere supermarkten.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends