Karstadt sluit zes winkels

Warenhuisketen Karstadt neemt afscheid van filialen in zes Duitse steden. Het concern verkeert in zwaar weer en hoopt met deze stap het hoofd boven water te houden.

In Hamburg en Stuttgart zullen twee warenhuizen de deuren sluiten en in Keulen en Göttingen gaan twee winkels van modeketen K Town dicht. Daarnaast sluiten in Paderborn en Frankfurt twee discounters. In totaal verliezen zo’n tweeduizend medewerkers hun baan.

Afgelopen week heeft het Karstadt-bestuur de 51-jarige Stephan Fanderl aangesteld als nieuwe ceo. De keten werd onlangs nog voor een euro overgenomen door de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder René Benko. Hij nam het verliesgevende concern over van miljardair Nicolas Berggruen, die Karstadt vier jaar geleden kocht nadat het failliet ging.

In september werd al duidelijk dat Karstadt waarschijnlijk twintig tot dertig van zijn 83 vestigingen moet sluiten. Daarnaast zullen naar verwachting bijna een kwart van de zeventienduizend banen verdwijnen. Nadat het reorganisatieplan is doorgevoerd, moeten de resterende winkels uiterlijk in 2017 weer winst maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!