Noodlijdend Karstadt overweegt fusie met Kaufhof

Kaufhof-eigenaar Metro heeft verkennende gesprekken gevoerd over de aankoop van concurrent Karstadt. Die warenhuisketen verkeert al enige tijd in zwaar weer en maakte vorige maand nog bekend zes filialen te sluiten.

Karstadt werd onlangs voor een euro overgenomen door de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder René Benko. Hij nam het verliesgevende concern over van miljardair Nicolas Berggruen, die de Duitse keten vier jaar geleden kocht nadat het failliet ging. Benko wil Kardstadt vroeg of laat samenbrengen met Kaufhof, meldt de Frankfurter Rundschau.

Benko zou inmiddels met manager Christian Baier van Metro hebben gesproken. De gesprekken tussen Benko en Metro zijn vooralsnog alleen vrijblijvend, laat een woordvoerder van het Duitse retailconcern weten aan Reuters. Er zijn voor de korte termijn geen plannen om Karstadt over te nemen. In juli sloot het moederconcern van onder meer Media Markt een deal nog helemaal uit.

Karstadt beschikt momenteel over ruim tachtig vestigingen in zijn thuisland. Concurrent Kaufhof beschikt over 137 vestigingen, waarvan vijftien onder de naam Galeria Inno in België.

Reacties