C&A-familie blijft rijkste van Nederland

De familie Brenninkmeijer van winkelketen C&A blijft met een geschat vermogen van 22 miljard euro de rijkste familie van Nederland. Familie De Rijcke (Kruidvat) staat met 1,9 miljard euro op de derde plek, gevolgd door de familie Dreesmann (V&D, 1,6 miljard euro). Dat blijkt uit de woensdag gepresenteerde Quote 500, een overzicht van de meest vermogende Nederlanders van het magazine Quote.

De familie Brenninkmeijer stond vorig jaar voor 23 miljard euro in de boeken. Het geschatte vermogen van de families De Rijcke en Dreesmann is stabiel gebleven. Het gezamenlijke vermogen van de vijftig rijkste families komt dit jaar uit op 47,6 miljard euro, tegenover 45,2 miljard vorig jaar.

De vijfhonderd rijkste Nederlanders zijn samen goed voor 83,3 miljard euro. Vorig jaar lag dat bedrag nog op 113,1 miljard euro, omdat destijds ook Nederlanders die in het buitenland woonden werden meegerekend. Randstad-oprichter Frits Goldschmeding voert nu met 3,2 miljard euro de lijst aan, omdat Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken (7,3 miljard) in Londen woont. Albert Blokker is achter De Carvalho-Heineken de op één na rijkste Nederlander in het buitenland met 1,7 miljard euro.

In de lijst van de rijksten in Nederland staan ook enkele bekende namen uit de retail, waaronder Els Blokker (1,7 miljard), Jan Zeeman (820 miljoen) en Henk Ziengs (105 miljoen). De lijst wordt afgesloten door Jitske Groen van Thuisbezorgd.nl met 35 miljoen euro. Ceo Fokke de Jong van Suitsupply is met negentig miljoen euro halverwege de lijst binnengekomen. Zijn vermogen steeg volgens Quote vorig jaar met veertig procent, mede dankzij elf winkels in de Verenigde Staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!