Sluimerende interesse in Superdirect.com

De curator van het in mei failliet verklaarde Superdirect.com onderhoudt nog altijd contact met enkele gegadigden voor een doorstart. Deze partijen beraden zich nog altijd over de mogelijkheden, laat curator Corné Uitdehaag weten in het tweede faillissementsverslag.

Vooralsnog heeft Uitdehaag nog geen afspraken gemaakt over de verkoop van activa van de online boodschappendienst. De kandidaat-kopers zijn volgens hem met name geïnteresseerd in een overname van de immateriële activa, waaronder de intellectuele eigendomsrechten over de software. De curator verwacht dat de gesprekken over een eventuele doorstart in de komende verslagperiode worden afgerond.

Asda maakte in september melding van de aankoop van Nederlandse ‘state of art’-technologie, dat ingezet gaat worden bij afhaalpunten in het Verenigd Koninkrijk. De Britse supermarktketen werkt daarvoor samen met oprichters Peter Pompen en Henk Niemansverdriet van Superdirect.com. Of die technologie uit het faillissement is overgenomen, is niet bekend. Uitdehaag is niet bereikbaar voor commentaar.

De curator laat in het verslag weten dat Sligro na overleg heeft afgezien van zijn eigendom van de voorraad van Superdirect.com, bestaande uit ‘een omvangrijke hoeveelheid levensmiddelen’. Het concern, dat voor 37 procent eigendom van de failliete onderneming was, heeft wel de databank van Superdirect.com overgenomen. Sligro betaalt daar ruim dertienduizend euro voor.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends