Superunie en Grolsch lijnrecht tegenover elkaar

Inkooporganisatie Superunie schaft voorlopig geen pijpjes bier meer aan bij Grolsch. De organisatie die dertien Nederlandse supermarkten vertegenwoordigt spreekt van ‘een oneigenlijke prijsverhoging’, meldt Tubantia op basis van een e-mail van PLUS naar zijn supermarktmanagers.

Grolsch introduceerde onlangs een nieuwe fles die meer op zijn beugelfles lijkt. De inhoud ging terug van 33 naar 30 centiliter, maar de prijs is volgens Superunie niet voldoende gezakt. Grolsch en Superunie staan lijnrecht tegenover elkaar, stelt PLUS in zijn e-mail. “Gezien de jarenlang uiterst magere tot negatieve margeontwikkeling op het Grolsch-assortiment, steunt PLUS Superunie volledig in haar aanpak.”

Ook de andere merken van Grolsch krijgen de kleinere fles. De pijpflesjes van Grolsch, Kornuit en Stender zijn daarom nog maar beperkt verkrijgbaar. Aangesloten supermarkten kunnen maximaal 96 kratten bij Superunie bestellen. Daarnaast heeft de inkooporganisatie inmiddels geen voorraad meer van het Radler-bier van Grolsch.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!