Pomphouders stappen naar de rechter

BETA-leden willen via de rechter een schadevergoeding afdwingen bij de Nederlandse overheid voor hun gederfde inkomsten sinds de accijnsverhoging op diesel en lpg. De belangenvereniging voor onafhankelijke pomphouders doet dit het liefst samen met brancheorganisatie Bovag. Een claim kan volgens de partijen oplopen tot een bedrag van tachtig miljoen euro. 

Pomphouders in de grensstreek zien sinds de accijnsverhoging een groot deel van hun klanten de grens oversteken naar België en Duitsland en lijden hierdoor behoorlijke omzetverliezen. Volgens Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën, is de regering niet van plan de accijnsverhoging terug te draaien, omdat dat de overheid geld zou kosten. Daarnaast heeft de regeling in de eerste vier maanden van dit jaar 73 miljoen euro extra opgeleverd voor de schatkist.

BETA vindt het belangrijk om één front te vormen met brancheorganisatie Bovag, aldus een woordvoerder. “Bovendien kunnen wij dan de advocaatkosten delen.” Bovag laat weten dat de kans dat de kans op een rechtszaak tegen de overheid 'levensgroot' is. “Wiebes doet niets voor de pomphouders. Het ondernemen wordt ze op deze manier onmogelijk gemaakt." 


Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends