Decathlon hekelt besluit provinciebestuur Zuid-Holland

De keuze van de Gedeputeerde Staten om winkels van Decathlon in Den Haag en Schiedam te weren kost de provincie Zuid-Holland honderd miljoen euro en driehonderd banen. Dat zegt de Franse sportretailer in een officiële reactie op het besluit van eind vorige maand.

Het provinciebestuur beveelt de gemeenten op basis van het provinciale detailhandelsbeleid aan om af te zien van de komst van Decathlon. De retailer stelt echter dat het besluit op basis van onjuiste informatie en aannames is genomen. Zo wil Decathlon naar eigen zeggen ‘twee baanbrekende sports-leisure concepten’ openen met zowel sport, zorg- als horecafuncties. Het provinciebestuur vindt de formule volgens de winkelketen ten onrechte niet onderscheidend.

Verder vrezen de Gedeputeerde Staten voor oplopende leegstand in de binnenstad, maar daar is volgens Decathlon in geen enkel onderzoek bewijs voor gevonden. Het provinciebestuur wil dat de retailer kijkt naar andere geschikte locaties, maar het Forepark en Harga-Noord zijn volgens Decathlon door de gemeenten zelf beoordeeld als de meest ideale locaties.

De Provinciale Staten nemen woensdag een definitief besluit over de plannen van Decathlon. Decathlon blijft overtuigd dat de leden hun keuze zullen maken op basis van de feiten, zegt ceo Eric Bodhuin. “En dat zij zullen beseffen dat grote langetermijninvesteringen die driehonderd banen en een verhoogde sportparticipatie opleveren in deze tijden een serieuze kans verdienen.”

Decathlon beschikt momenteel over vier vestigingen in ons land, terwijl de vijfde woensdag wordt geopend in Leeuwarden. De retailer is niet tevreden over de groei van het winkelbestand in ons land, zo liet Bodhuin eerder al weten. Decathlon voert volgens hem gesprekken met de twintig grootste gemeenten van ons land om meer winkels te openen, maar zij vragen de retailer daarbij steeds om een filiaal in het stadscentrum te openen. Onder meer in Arnhem, Middelburg en Roermond verzetten lokale winkeliers zich tegen de komst van Decathlon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!