Schiedam vindt weigeren Decathlon onbegrijpelijk

Schiedam vindt weigeren Decathlon onbegrijpelijk

Schiedam legt zich waarschijnlijk niet neer bij het besluit van de provincie Zuid-Holland om geen ontheffing te verlenen voor de komst van sportwinkel Decathlon naar Sportpark Harga. De gemeente vindt het onbegrijpelijk dat Gedeputeerde Staten de wens van de meerderheid van Provinciale Staten naast zich neerleggen.

Gedeputeerde Staten blijven erbij dat detailhandel thuis hoort in bestaande winkelgebieden en willen geen uitzondering maken voor Decathlon. Gedeputeerde Anne Koning vreest onder meer een precedentwerking. Als Decathlon er mag komen, dan wordt het volgens haar heel moeilijk om andere grote winkels buiten het centrum te weren.

"Een vervolgstap die openstaat, is een gang naar de Raad van State", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Officieel moet ik zeggen dat we het overwegen, omdat we het besluit en de onderbouwing ervan goed moeten bestuderen. Maar de kans is redelijk aanwezig dat we dat inderdaad gaan doen."  

Decathlon wil in Schiedam een winkel van zevenduizend vierkante meter, met sportvelden en 375 parkeerplaatsen. Het college van Schiedam vindt dat dit zogenoemde try-and-buy-concept van grote waarde is voor de vergroting van de sportparticipatie in Schiedam. "Met de meerderheid van de provinciale volksvertegenwoordigers is Schiedam dan ook van mening dat een ontheffing hier volledig past, ook binnen de kaders van het provinciale detailhandelsbeleid."

Reacties

Het ruimtebeslag dat zo'n commercieel project vereist gaat ten koste van iedereen.
Met het doorzetten op deze aanslag op de groene ruimte wordt de beleving van vrijheid in de natuur rond de stad voor de toekomst van alle Schiedammers (ook die NIET kunnen sporten ) ingeperkt.
Bouw zo'n Decathlon maar in een commercieel/industrieel ingericht gebied, waar ruimte genoeg is. Binnen sporten wordt t dan. Niks mis mee.

Geplaatst door Jeanne Stammeshaus op 5 december 2019 om 10:57

Laatste nieuws

RetailTrends