Schiedam naar Raad van State na tegenhouden Decathlon

Schiedam naar Raad van State na tegenhouden Decathlon

Schiedam legt zich niet neer bij het besluit van de provincie Zuid-Holland om geen ontheffing te verlenen voor de komst van sportwinkel Decathlon. De gemeente stapt naar de Raad van State. "Wij hebben dat al in gang gezet", zegt een woordvoerder. 

Gedeputeerde Staten zeiden eerder deze maand opnieuw 'nee' tegen de komst van Decathlon naar Sportplaza Harga. Ze blijven erbij dat detailhandel thuis hoort in bestaande winkelgebieden en verlenen daarom geen ontheffing. Gedeputeerde Staten keken opnieuw naar de kwestie omdat begin juli bleek dat er in Provinciale Staten een nipte meerderheid was voor de komst van Decathlon.

Schiedam ziet voldoende aanknopingspunten om naar de Raad van State te stappen, zegt de woordvoerder. Volgens de gemeente is de provincie er niet in geslaagd aan te tonen dat de komst van Decathlon tot leegstand in de binnenstad leidt. "Dat was ook wel te verwachten, want er is geen bureau dat dit met droge ogen gaat opschrijven. Dit soort causale verbanden zijn niet te leggen." 

In plaats daarvan concentreerde de provincie zich heel erg op de precedentwerking, zegt de woordvoerder. Als Decathlon zou worden toegestaan, dan zou het volgens de provincie heel moeilijk worden om andere winkels te weren. "Volgens ons heeft de Raad van State daar in de regel niet zoveel boodschap aan. Een precedentwerking is sowieso in dit soort gevallen niet iets waar je heel veel van te vrezen hebt, omdat gevallen zelden gelijk zijn."

RetailTrends zette eerder op een rij waarom er al jaren wordt gesteggeld over de komst van Decathlon.

Reacties 2


Wilfred Stevenshage 28 nov, 13:52

Het was diezelfde provincie Zuid-Holland die de komst van een Outletcentrum in Zoetermeer wist tegen te houden met de reden dat detailhandel niet aan de rand van een stad maar in het centrum thuishoort. Lijkt me dus stug als ze daarop terug komen


Jesse Nichmed 29 nov, 01:21

Go Zuid Holland!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!