Tweede Jumbo Foodmarkt woensdag open

Jumbo opent woensdag 26 november zijn tweede Foodmarkt aan het Gedempte Hamerkanaal in Amsterdam-Noord. Klanten kunnen daar volgens de supermarktketen terecht voor ‘het meest uitgebreide foodassortiment tegen de laagste prijs’.

De eerste Foodmarkt van Jumbo werd in maart 2013 met veel bombarie geopend in Breda. Destijds liet cco Colette Cloosterman-van Eerd al weten dat er ruimte is voor twaalf tot vijftien Foodmarkten in Nederland, mits deze rendabel zijn. Begin dit jaar stelde cfo Ton van Veen dat de gemiddelde weekomzet van zeven- tot achthonderdduizend euro per week boven verwachting lag. Of de winkel ook winstgevend is zegt Jumbo niet.

Waar de winkel in Breda zo’n zesduizend vierkante meter groot is, beschikt de winkel in Amsterdam-Noord over zo’n 2600 vierkante meter. Mensen vinden gezondheid volgens algemeen directeur Frits van Eerd belangrijk en willen bewust kunnen kiezen, waarbij ze steeds meer op de prijs letten. “Met Foodmarkt Amsterdam spelen we daar op in.”

In meerdere winkels van Jumbo worden elementen van de Foodmarkt geïntegreerd. Daarnaast werkt de supermarktketen aan de opening van een nieuwe megasuper in Veghel. In ‘het culinaire pretpark’ in zijn thuisstad zal het ambacht meer centraal staan, zo liet directeur supplychain Karel de Jong eerder al weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!