Nederland krijgt eerste verpakkingsvrije winkel

Bag&Buy heeft voldoende geld opgehaald via crowdfunding om zijn eerste verpakkingsvrije winkel te openen. In totaal heeft initiatiefnemer Wim van Dijk binnen zestig dagen ruim 75 duizend euro binnengehaald, zo is maandag bekendgemaakt.

In de winkel komen droge producten als noten, specerijen, rijst en pasta, maar ook vers uit de streek, olie, azijn en wijn. Consumenten bepalen zelf hoeveel ze aanschaffen door de producten in hun eigen fles of pot of een biologisch afbreekbaar zakje te doen. Onlangs opende in Berlijn een soortgelijke winkel met de naam Original Unverpackt.

Honderden mensen hebben inmiddels in de winkel geïnvesteerd voor in totaal ruim 66 duizend euro. Daarnaast krijgt Bag&Buy een lening van tienduizend euro van ondernemersverzekeraar De Amersfoortse, dat achter het crowdfundingplatform doorgaan.nl zit. Die maximale lening heeft Bag&Buy verdiend met likes en shares via social media.

De investeerders mogen meebepalen in welke stad de eerste Bag&Buy-winkel opent. Van Dijk liet eerder al weten dat de eerste winkel komt in de hoofdstad van de provincie die Bag&Buy met het meeste geld steunt. Zijn ambitie is om dit concept uiteindelijk in alle steden van Nederland te openen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends