Bag&Buy wil verpakkingsvrije winkels in Nederland

Bag&Buy is een crowdfundingsactie gestart om in de zomer van volgend jaar de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland te openen. Sinds de start van de campagne afgelopen vrijdag is ruim twintigduizend van de benodigde 75 duizend euro opgehaald. Daarnaast heeft Bag&Buy de eerste vijftigduizend euro voor de verpakkingsvrije winkel zelf gerealiseerd.

In de winkel komen droge producten als noten, specerijen, rijst en pasta, maar ook vers uit de streek, olie, azijn en wijn. Consumenten bepalen zelf hoeveel ze aanschaffen door de producten in hun eigen fles of pot of een biologisch afbreekbaar zakje te doen, laat initiatiefnemer Wim van Dijk weten. “Het is mijn ambitie om dit concept uiteindelijk in alle steden van Nederland te realiseren.”

De eerste winkel komt in de hoofdstad van de provincie die Bag&Buy met het meeste geld steunt. De crowdfundingsactie loopt zestig dagen via het platform doorgaan.nl van ondernemersverzekeraar De Amersfoortse.

Onlangs opende in Berlijn de verpakkingsvrije winkel Original Unverpackt, waarvoor de initiatiefnemers honderdduizend euro ophaalden via crowdfunding. Bekijk foto’s van deze soortgelijke winkel op onze Facebook-pagina.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!