'Consumenten besparen op cadeaus'

Meer dan de helft van de Nederlandse consumenten wil dit jaar minder geld uitgeven aan cadeaus voor de feestdagen dan vorig jaar. Acht procent is van plan om een hoger bedrag dan vorig jaar te spenderen, stelt het economisch bureau van ING op basis van eigen onderzoek waarvoor afgelopen week gemiddeld 77.300 respondenten per dag werden ondervraagd.

Ruim een kwart van de ondervraagden wil meer dan honderd euro uitgeven aan cadeaus, terwijl 52 procent het onder de vijftig euro houdt. Gemiddeld wordt dit jaar naar verwachting per persoon voor 75 euro aan geschenken uitgegeven. Voor het eerst worden er volgens ING meer geschenken met Kerst (24,4 procent) uitgewisseld dan met Sinterklaas (24 procent). Zeventien procent viert beide feesten. Ruim één op de drie (35 procent) geeft dit jaar helemaal geen cadeaus rond de feestdagen.

Het is volgens ING verrassend dat consumenten dit jaar minder willen spenderen in de feestmaand. 'Het vertrouwen van consumenten ligt immers op een veel hoger niveau. Ook is de koopkracht van veel mensen dit jaar voor het eerst sinds jaren weer iets toegenomen', aldus het economische bureau.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!