EkoPlaza stapt in biologisch ondergoed

EkoPlaza is gestart met de verkoop van biologisch geproduceerd ondergoed van ontwerper Hans Ubbink. Eerder dit jaar gaf Ubbink aan per 1 januari 2015 zijn eigen bedrijfsactiviteiten te willen neerleggen om een faillissement voor te zijn. De samenwerking met EkoPlaza is kort daarna ontstaan.

Ubbink wilde niet langer bezig zijn met de verkoop en had het plan gevat als designstudio verder gaan met het ontwikkelen van producten. “EkoPlaza heeft ergens opgevangen dat ik redelijk biologisch en bewust leef. Zodoende ben ik de collectie gaan ontwerpen”, aldus Ubbink tegen FashionUnited. De biologische supermarktketen neemt de sales en marketing op zich.

Het biologische ondergoed met bijpassende sokken is voorzien van het GOTS-certificaat (Global Organic Textile Standard). Dat betekent dat zowel de grondstoffen als de productie van de kleding duurzaam en milieuvriendelijk is. De collectie ligt in het nieuwe filiaal aan de Stadhouderskade in Amsterdam en in dertig andere EkoPlaza-winkels. Tevens kan de collectie online worden besteld in zowel de webwinkel van EkoPlaza als de webshop van Ubbink. Hoewel de twee partijen nu kijken of het publiek geïnteresseerd is in de collectie, rekent Ubbink al op een vervolg. “Als blijkt dat mensen het een geloofwaardig product vinden, denk ik dat een vrouwenlijn de logische volgende stap is”, aldus Ubbink.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!