DEEN opent winkel met alleen non-food

Supermarktketen DEEN heeft vorige week een winkel geopend waarin alleen non-foodproducten te koop zijn. De winkel bevindt zich in het winkelcentrum De Koperwiek in Enkhuizen en heeft geen naam. Dat laat directeur Boudewijn Deen weten in het Noordhollands Dagblad.

De non-foodwinkel is een proef voor de supermarktketen, zegt Deen. “We zien wel wat het wordt. We doen het gewoon zoals we altijd doen bij DEEN, we leren door het te doen.”

De retailer werd benaderd door Generali, eigenaar van het winkelcentrum, om het leegstaande pand in te vullen. De komende tijd wordt er volgens de directeur gekeken of er geld mee verdiend kan worden. “Ondertussen zijn we al gevraagd om in drie plaatsen lege units te vullen.”

DEEN heeft al de nodige ervaring met non-food, aangezien de laatste tijd steeds meer van dit soort producten in de supermarkten zijn komen te liggen. Zo ligt er tegenwoordig een blikopener bij de conserven, geeft Deen aan. “Of een goede schaar voor een euro, alles voor kleine prijsjes, dat werkt.” Voor de non-foodwinkel in Enkhuizen doet de supermarktketen een beroep op dezelfde inkopers, die worden benaderd door leveranciers of zelf tegen een partij aanlopen.

Reacties