Overname Deen afgerond, ombouw kan beginnen

Overname Deen afgerond, ombouw kan beginnen

De overname van supermarktketen Deen door Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt is afgerond. De ombouw van de tachtig winkels kan nu beginnen. De laatste winkel sluit eind november.

Albert Heijn neemt 38 winkels over en krijgt het distributiecentrum en de bloemencentrale in Hoorn in handen. Vomar krijgt 23 winkels. DekaMarkt neemt negentien vestigingen over, evenals het distributiecentrum in Beverwijk.

Albert Heijn meldt dat de winkel in Avenhorn als eerste wordt omgebouwd. Op woensdag 22 september wordt het filiaal heropend als Albert Heijn. Producten waaraan veel Deen-klanten gehecht zijn, zoals diverse streekproducten, krijgen een plekje in de vestigingen van de marktleider. Dat geldt ook voor de knoflooksaus, waarvoor een klant een petitie opzette die vierduizend keer werd ondertekend.

Deen maakte de verkoop op 16 februari bekend. Het familiebedrijf zag het niet zitten om fors te investeren in online en in mechanisatie van de distributiecentra. Daarmee komt er na 88 jaar een einde aan de keten.

Reacties 1


Arie Feenstra 29 aug, 12:43

Een treurige en slechte zaak. De marktpositie van AH wordt als maar groter, dit zal uiteindelijk ten koste gaan van de boeren en tuinders, maar ook van de consument. Want linksom of rechtsom, deze partij krijgt veel te veel macht in het bepalen van prijzen. Ze zullen de agrarische sector nog verder onder druk zetten en uiteindelijk de consumentenprijs steeds verder kunnen bepalen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!