Overname Deen afgerond, ombouw kan beginnen

De overname van supermarktketen Deen door Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt is afgerond. De ombouw van de tachtig winkels kan nu beginnen. De laatste winkel sluit eind november.

Albert Heijn neemt 38 winkels over en krijgt het distributiecentrum en de bloemencentrale in Hoorn in handen. Vomar krijgt 23 winkels. DekaMarkt neemt negentien vestigingen over, evenals het distributiecentrum in Beverwijk.

Albert Heijn meldt dat de winkel in Avenhorn als eerste wordt omgebouwd. Op woensdag 22 september wordt het filiaal heropend als Albert Heijn. Producten waaraan veel Deen-klanten gehecht zijn, zoals diverse streekproducten, krijgen een plekje in de vestigingen van de marktleider. Dat geldt ook voor de knoflooksaus, waarvoor een klant een petitie opzette die vierduizend keer werd ondertekend.

Deen maakte de verkoop op 16 februari bekend. Het familiebedrijf zag het niet zitten om fors te investeren in online en in mechanisatie van de distributiecentra. Daarmee komt er na 88 jaar een einde aan de keten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!