Deense discountsuper is non-stop geopend

De Deense discounter Netto houdt een aantal filialen in grote steden 24 uur per dag en zeven dagen per week open. Klanten van de supermarktketen kunnen sinds vrijdag dag en nacht terecht bij de filialen in Kopenhagen, Lyngby en Aarhus, meldt The Copenhagen Post.

“Toen de wet die openingstijden van winkels reguleerde werd afgeschaft, zijn de kooppatronen van Deense consumenten behoorlijk veranderd”, aldus countrymanager Brian Seemann Broe. “We zien dat de verkoopcijfers stijgen in de laatste uren voor de sluitingstijd van tien uur 's avonds en daarnaast maken de winkels die al om zeven uur ’s ochtends hun deuren openen steeds meer omzet.”

Flemming Birch, consultant van Birch & Birch, vraagt zich af of deze nieuwe strategie van Netto zichzelf gaat uitbetalen. Volgens hem vechten alle zestienhonderd Deense supermarkten om ‘een stukje van de zelfde taart die nooit groter zal worden’. Netto, dat onderdeel is van Dansk Supermarked, heeft in Denemarken momenteel een marktaandeel van negentien procent. Dit jaar heeft de discounter acht nieuwe winkels geopend en in 2015 zullen daar nog eens vijftien nieuwe filialen bijkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!