Supermarkten Albert Heijn zondags steeds eerder open

De winkels van Albert Heijn gaan op zondag steeds vaker voor 9.00 uur open. Dat blijkt uit onderzoek van openingstijden.nl in opdracht van Distrifood. 

Vooral de afgelopen anderhalf jaar is het aantal Albert Heijn-winkels dat voor 9.00 uur zijn deuren opent explosief gestegen. In januari 2019 waren dag nog 67 vestigingen, precies een jaar later waren dat er 159. Begin juli liep het aantal winkels verder op naar 243. Onder meer de ouderenuurtjes als gevolg van de coronacrisis dragen aan de stijging bij. 

Niet alleen op zondagen zijn de supermarkten eerder open, ook op zaterdag en op doordeweekse dagen zijn steeds meer Albert Heijn-winkels om 7.00 uur open. Ook daar ligt de verklaring bij het ouderenuurtje. "Winkels kunnen zelf bepalen of ze eerder open gaan of niet. Dit naar aanleiding van behoefte", is de reactie van de supermarktketen.

Eerder dit jaar onderzocht openingstijden.nl wanneer de supermarkten van Albert Heijn dichtgingen. Daaruit bleek dat steeds meer winkels om 22.00 sloten.

Reacties 2


Dennis Eijs 21 jul, 15:05

Ja en? Zondagsrust is al een tijd niet meer gegarandeerd. Ik zou het liever anders zien, naar het is nu eenmaal anders.


Bianca Welgraaf 21 jul, 16:15

Helaas is het nog niet de keuze van de supermarkt maar de gemeente. In Apeldoorn bepaald de gemeente de tijd en niet de AH. Op zondag is het 12uur tot 1800. Tijdens Corona tijdelijk om 10:00 maar dat is stopgezet door de gemeente want ze willen liever dat op zondag alles dicht is. En al helemaal in de ochtend uren. Jammer maar helaas gaat zelf kiezen niet overal op. Wij hebben daar vaak last van. We kunnen niet eens wat lekkers halen voor bij de koffie of een thuis ontbijtje terwijl de horeca wel open mag.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!