'Koopavond komt terug om drukte te spreiden'

'Koopavond komt terug om drukte te spreiden'

Winkels en bouwmarkten kijken naar het verruimen van hun openingstijden en daarmee naar het spreiden van de drukte. De koopavond is daar een goede uitkomst voor. Dat zegt een woordvoerder van brancheorgansiatie INretail tegen NU.nl.

Koopavond werd aan het begin van de coronacrisis juist niet meer gehouden, omdat retailers hun openingstijden juist wilden inperken en eigen personeel tegemoet te komen. Die beperking zorgt er nu voor dat het eind van de dag steeds drukker wordt in winkels en bouwmarkten. Daarnaast is het voor klanten die weer naar kantoor gaan ook makkelijker om na kantoortijd nog naar de doe-het-zelfzaak te gaan. 

"Voor de coronacrisis stonden de koopavonden onder druk", zegt de woordvoerder van INretail. "Mensen hadden genoeg andere mogelijkheden om te winkelen (zoals online shoppen, red.)." Volgens de woordvoerder zou in het kader van de spreiding een koopavond tot 19.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag een goede optie zijn. 

 

 

Reacties 3


AJC Doré 29 aug, 16:49

Klinkt allemaal heel mooi. Bedacht door bureauzittersvan van 9 tot 5 en werken van maandag tot en met vrijdag. In de winkel wordt verwacht dat wij werken van maandag tot en met zondag. Liefst van 9 tot 18 en koopavond tot 21.
Alleen kunnen niet alle winkels scholieren inzetten. In de retail is vaak toch kundige hulp nodig. De vergoedingen gaan ook al steeds minder worden. Koopavonden en zaterdagen worden al niet meer extra betaald. Alleen de zondag nog. Als de retail nou nog goed betaald maar menig scholier in de supermarkt krijgt net zoveel of soms zelfs nog meer als ik. Ben 56 jaar, kostwinner en werkzaam in de retail.
Trek de lonen omhoog en zorg voor goede regeling wat betreft weekend en avond werk.
Want weggaan inde retail is voor mij en menig ander geen optie omdat het zo leuk is. Laat het dan ook leuk blijven


Harrie Sanders 24 aug, 20:29

Of langer open "managergelul" of "vakbondsgelul" is hangt nogal af van de branche. Een supermarkt kan in de avonduren immers goedkope scholieren achter de kassa zetten in plaats van veel duurdere vaste krachten overdag. Hetzelfde geldt voor de gemiddelde bouwmarkt of bijvoorbeeld de Primark. Voor de meer luxe kledingwinkel waar het meer gespecialiseerde personeel zit te wachten totdat er een keer een klant binnenkomt of de eenmanszaak ligt dat natuurlijk heel anders.


Michelle Bouwman 24 aug, 19:23

Langer open is van dat managergelul, langer open staat voor meer loonkosten. Welke moderetailer zit daar op dit moment op te wachten? Je verdiend niks meer want de omzet spreid zich maar je heb wel meer kosten. De koopzondag gaat ook ten koste van de koopavond, zaterdag en maandag.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!