Sociale supermarkt moet verspilling terugdringen

In Londen is een supermarkt geopend waar minderbedeelden producten kunnen kopen voor prijzen die tot zeventig procent goedkoper zijn dan in reguliere supers. Hiermee willen de initiatiefnemers de voedselverspilling in Groot-Brittannië verminderen.

Grote ketens als Asda, Marks & Spencer en Tesco werken mee aan het initiatief door hun restpartijen in de zogenoemde Community Shop aan te bieden. Maximaal 750 buurtbewoners die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, kunnen na registratie boodschappen doen bij de sociale supermarkt. Het goedkope assortiment bestaat uit reguliere supermarktproducten als groenten, fruit en vlees. Alcohol en tabak worden niet voor lagere prijzen verkocht.

Van de omzet worden voor de leden onder meer workshops georganiseerd om hen te helpen op de arbeidsmarkt en bij het beheren van hun financiën. Als de Community Shop succesvol is, worden er nog twintig vestigingen geopend in Groot-Brittannië. Community Shop Group heeft naar eigen zeggen al enkele locaties in gedachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!