J.C. Penney en Macy’s gaan winkels sluiten

De Amerikaanse warenhuizen J.C. Penney en Macy’s sluiten dit jaar hun slecht presterende winkels. Beide ketens hebben deze week laten weten zich in 2015 te willen richten op kleinere, beter presterende winkels met minder personeel.

J.C. Penney wil van 39 slecht presterende filialen de deuren sluiten, met als doel de winstgevendheid te verhogen. In totaal zullen 2250 fulltime en parttime medewerkers hun baan verliezen. J.C. Penney sluit ook al zijn vestigingen in warenhuizen, waarna de retailer 1020 winkels behoudt.

Macy’s zal in totaal veertien filialen sluiten, met als doel de productie en efficiëntie te verhogen. De warenhuisketen heeft aangegeven zoveel mogelijk medewerkers te willen overplaatsen naar andere filialen. Toch kan het sluiten van de warenhuizen leiden tot het ontslag van 2200 winkelmedewerkers.

Tegelijkertijd wil Macy’s dit jaar zeven nieuwe winkels openen. De retailer speelt naar eigen zeggen in op de veranderende consument, die steeds meer via andere kanalen shopt. “We moeten blijven investeren in ons bedrijf om de klant te volgen en ons voor te bereiden op de volgende stap," aldus ceo Terry Lundgren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!