Mexx Canada sluit zijn 95 winkels

Alle winkels van Mexx in Canada gaan naar verwachting eind februari definitief op slot. De modeketen is in Canada uiteindelijk ten onder gegaan aan het faillissement van het Nederlandse moederconcern. Dat laat Gilles Benchaya van adviesbureau Richter weten aan de Canadese krant The Globe and Mail.

Benchaya is sinds september, al ruim voor het faillissement, bij de Canadese tak van het modeconcern betrokken. Mexx beschikt in Canada over 95 vestigingen, waarvan volgens hem circa de helft al gesloten zou worden. Behalve de winkelsluitingen maakten ook kostenbesparingen en iets chiquere collecties deel uit van de reorganisatieplannen. Die zijn volgens de adviseur nu gedwarsboomd door het faillissement van de Nederlandse holding.

Niet alleen Mexx, maar ook andere ketens uit het middensegment moeten volgens hem vrezen voor hun bestaan. “Er is een kans op meer mislukkingen en een nieuw moeilijk jaar.”

De Nederlandse curatoren van Mexx werken nog altijd aan een doorstart voor het failliete kledingconcern. Daarbij wordt volgens curator Frits Kemp ook naar de Canadese tak gekeken. Mexx beschikt wereldwijd over ruim driehonderd winkels in vijftig landen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!