Tesco laat klant shoppen met Google Glass

Tesco laat zijn klanten naar eigen zeggen als eerste Britse retailer gebruikmaken van Google Glass. De winkelketen heeft daarvoor een speciale shoppingapp gelanceerd.

De zogenoemde Grocery Glassware is ontwikkeld door Tesco Labs, het innovatieteam van de Britse winkelketen. Klanten kunnen met de app door producten zoeken, productinformatie vinden en ‘hands-free’ boodschappen aan de winkelmand toevoegen.

De nieuwe dienst wordt verbonden met de online accounts van klanten bij de webwinkel van Tesco. De bestelling kan worden gecompleteerd via de computer, tablet of smartphone. De retailer ziet de Google Glass volgens ontwikkelaar Pablo Coberly niet als nieuw shoppingplatform, maar als een aanvulling op andere apparaten. “Boodschappen doen wordt geïntegreerd in het dagelijkse leven, omdat producten toegevoegd kunnen worden wanneer klanten er achter komen dat ze vervangen moeten worden.”

De functionaliteiten zijn met het oog op de kleine vraag naar de Google Glass volgens Coberly bewust simpel gehouden. De toekomst van de nieuwe dienst hangt volgens hem af van de behoeften en vraag van klanten.

Bekijk een video van de nieuwe dienst op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!