V&D zet kwaad bloed bij vakbonden

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zijn vooralsnog niet van plan akkoord te gaan met de maatregelen van V&D. De warenhuisketen maakte maandag bekend alle personeelsleden met 5,8 procent te korten. “Dit is buitenproportioneel en biedt bovendien geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt”, aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer in een reactie.

De loonsverlaging is volgens Den Heijer vooral een ramp voor mensen in de lage loonschalen. De focus moet op aanpassing van de winkelformule komen te liggen om weer zwarte cijfers te schrijven, stelt hij. “Daarover willen we met V&D in gesprek.’’

Ook FNV is geschokt door de omvang van het pakket, laat bestuurder Niels Suijker weten tegenover RTL Z. Het is volgens hem meer dan alleen salaris inleveren, waardoor sommige medewerkers er tot tien procent op achteruit kunnen gaan. De winkelketen heeft volgens hem niet om een instemming van de vakbonden gevraagd. “V&D zegt: ‘We gaan dit zo doen, ongeacht wat jullie als vakbond vinden’. Wij hebben dit maar te gedogen.”

Het personeel van V&D krijgt behalve een loonsverlaging ook te maken met een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling. FNV Bondgenoten wees er eerder al op dat het personeel daardoor ook onder meer minder vakantiedagen en toeslagen krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!