CNV legt zich niet neer bij maatregelen V&D

CNV Dienstenbond beraadt zich naar aanleiding van een gesprek met de directie op vervolgstappen richting V&D. De warenhuisketen is namelijk niet van plan ‘iets van de aangekondigde rigoureuze maatregelen richting zijn personeel terug te nemen’, zo laat de vakbond donderdag weten.

V&D maakte maandag bekend onder meer de lonen van zijn personeel met 5,8 procent te verlagen. CNV legt zich daar niet bij neer, zegt bestuurder Martijn den Heijer. “Komende week leggen we onze oren te luisteren bij de medewerkers om ons op vervolgstappen te beraden.”

De directie van V&D heeft de vakbonden laten weten dat er alles aan gedaan wordt om zo snel mogelijk weer winstgevend te worden. Daarvoor wordt volgens Den Heijer ingegrepen in de winkelformule, de uitstraling veranderd en het assortiment aangepast.

De directie rekent op de volledige inzet en motivatie van medewerkers, maar die zijn volgens hem juist steeds minder gemotiveerd door het gevraagde loonoffer. “En dat is nou juist wat V&D niet kan gebruiken nu”, zegt hij.

Arbeidsrechtadvocaat Mariska Aantjes liet eerder al weten dat de verplichte eenzijdige loonsverlaging juridisch niet is toegestaan. De warenhuisketen moet aan elke individuele werknemer toestemming vragen. “Het geeft aan hoe hoog de nood is bij V&D”, stelt zij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!