Meer winkelketens dringen aan op huurverlaging

Etam Groep heeft evenals V&D de verhuurders van zijn winkelpanden gevraagd om een permanente huurverlaging. En de twee retailconcerns vormen geen uitzondering, laat een woordvoerder van vastgoedbeheerder Corio aan het Algemeen Dagblad. “De huur maakt circa tien tot vijftien procent van de kosten uit, dat is een mooie post om op te bezuinigen.”

Gisteren werd bekend dat V&D een brief naar alle verhuurders had gestuurd met de vraag om vier huurvrije maanden en een verlaging van de huur naar zeven procent van de bruto-omzet per filiaal. Ook Etam Groep, waar de toekomstige V&D-ceo John van der Ent aan het roer staat, heeft een dergelijke brief gestuurd. “We willen in gesprek met verhuurders en een lagere huur afspreken”, laat een woordvoerder van Miss Etam en Promiss weten.

Door heel Nederland proberen retailers een lagere huur te bedingen. Corio staat open voor een gesprek over huurverlaging, mits retailers inzicht geven in de cijfers. “Anders kan iedereen wel zeggen dat de huur te hoog is”, aldus de zegsman. Vaak concludeert de vastgoedbeheerder dat er eerst in andere kosten gesneden kan worden.

De huurprijzen van winkelpanden liggen momenteel echter dertig tot veertig procent te hoog, schat André van Lieverlo van Retail Vastgoed Adviseurs. Dat is volgens hem het gevolg van een overschot aan winkelmeters in veel kleinere steden. De lokale politiek moet minder winkels bouwen, vindt ook Corio. Zo ligt de vastgoedbeheerder al langer met de gemeente Utrecht in de clinch over de omvang van het winkelcentrum in Leidsche Rijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!