'Amazon aast op winkels van RadioShack'

Amazon wil zijn fysieke aanwezigheid versterken door enkele locaties van het zwalkende RadioShack over te nemen. Die elektronicaketen met ruim vierduizend vestigingen in de Verenigde Staten staat op de rand van een faillissement.

Amazon overweegt de winkels in te zetten als etalage van zijn eigen producten en tevens als afhaallocatie voor online consumenten. Dat laat een anonieme bron weten aan Bloomberg. De etailer huurt sinds eind vorig jaar al een pand in Manhattan, waar online klanten terecht kunnen voor hun bestelling.

Amazon heeft bij zijn interesse in RadioShack concurrentie van telecomprovider Sprint en de investeerders achter winkelketen Brookstone. Sprint zou 1300 tot tweeduizend vestigingen over willen nemen, waarbij ook de mogelijkheden om beide merknamen op de gevel te zetten worden besproken. 

RadioShack kondigde vorig jaar aan elfhonderd winkels te sluiten. In september liet het management weten dat een faillissement een serieuze optie was, omdat de retailer zijn financiële verplichtingen niet na kon komen. RadioShack zoekt sindsdien een oplossing voor de geldproblemen, waarbij onder meer een verkoop, partnerschap of nieuwe reorganisatie als opties werden genoemd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!