SuperFair opent eerste biologische supermarkt

SuperFair heeft de ambitie om de komende jaren in elke grote stad een biologische supermarkt te openen. De eerste winkel opende woensdag zijn deuren aan de Biltstraat in Utrecht. Daarnaast zijn er plannen voor een tweede vestiging in Heemstede, die op 1 mei geopend moet worden.

SuperFair is een nieuwe biologische winkelformule en wil met een laagdrempelige aanpak een groter publiek kennis laten maken met biologische producten. In de winkel worden onder meer verse broden, kaas, groenten en fruit en biologisch kruidenierswaren verkocht. Daarnaast worden er vegetarische en glutenvrije producten aangeboden.

SuperFair heeft tevens zo’n driehonderd producten in het assortiment die verpakkingsloos worden aangeboden. Daarnaast is het naar eigen zeggen de eerste supermarkt met een eigen composteermachine.

De winkelformule komt uit de koker van HWBiofoods en wordt geleid door Harrie Westra, voormalig directeur van supermarktketen Vomar Voordeelmarkt. “SuperFair is de vertaling van wat ik aan consumentenwensen heb gezien”, laat hij weten aan Distrifood. Zo kunnen klanten hun boodschappen alleen met pin betalen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends