Media Markt naar Raad van State om zondagsopening

Media Markt in het Gelderse Ede vecht via een bezwaarschrift bij de Raad van State aan dat fietsbelevingscentrum De Fietser wel op zondag open mag. De gemeente creëert daarmee een ongelijk speelveld, stelt vestigingsdirecteur Edwin Koekkoek.

Voor initiatiefnemer Accell Group was een zondagsopenstelling van het nog te bouwen fietsbelevingscentrum De Fietser een harde eis. De gemeente besloot eind 2014 de winkeltijdenverordening aan te passen om dat mogelijk te maken. In juni dit jaar vindt een referendum plaats over gemeentebrede koopzondagen. Bijna negentig procent van de ruim honderdvijftig winkeliers in het Edese centrum is voor een verruiming van de openingstijden, bleek in november vorig jaar uit een enquête die door lokale retailers werd gehouden.

Koekkoek vindt het oneerlijk dat lokale ondernemers daarop moeten wachten, terwijl voor een nieuwkomer een uitzondering wordt gemaakt. “Je kunt het niet maken om alle ondernemers in Ede, die al jarenlang een bijdrage hebben geleverd voor de ontwikkeling van de gemeente, op achterstand te zetten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!