Outdoorketen Bever wisselt van eigenaar

Moederconcern AS Adventure Group van Bever komt in handen van private equitybedrijf PAI Partners. AS Adventure was sinds 2008 eigendom van Lion Capital, dat ook over HEMA beschikt.

Met de overname ontstaat ruimte voor versnelde groei in bestaande en nieuwe markten, zegt ceo Frederic Hufkens in een verklaring. Het Franse PAI Partners ziet eveneens mogelijkheden voor de opening van nieuwe winkels en aanvullende acquisities. Daarnaast blijft de verdere ontwikkeling van de omnichannelstrategie een speerpunt, aldus partner Fabrice Fouletier van PAI.

AS Adventure Group exploiteert naast Bever de formules Cotswold Outdoor in het Verenigd Koninkrijk en AS Adventure in België. In totaal omvat de groep 151 winkels, waarvan veertig Bever-winkels in Nederland. Dat Lion Capital Bever van de hand wilde doen, zong al enige tijd rond in de markt. De verkoop is een kwestie van tijd, zei ceo Greg Nieuwenhuys van de outdoorketen al in het februarinummer van RetailTrends. Daarbij sprak hij de verwachting al uit dat AS Adventoure Group als geheel zou worden verkocht. “De synergie binnen de groep is groot.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!