Blokker overtuigt vakbonden nog niet

CNV en FNV zijn nog niet overtuigd van de noodzaak van de ingrijpende maatregelen bij Blokker. De winkelketen wil 440 mensen ontslaan om ‘concurrerender’ te worden. “Ons is wel diepgaande financiële informatie beloofd en dat is positief”, aldus CNV-bestuurder Agostino di Giacomo Russo in het Algemeen Dagblad.

De vakbonden werden dinsdag uitgenodigd op het hoofdkantoor van het retailconcern, nadat het personeel maandagmiddag was ingelicht over de plannen. Behalve de ontslagen wil Blokker ook de werktijden flexibiliseren. “Ze zien dat de tijden zijn veranderd en dat er op sommige dagen nou eenmaal meer klanten zijn dan op andere dagen”, aldus de CNV-bestuurder.

Blokker verkeert volgens Di Giacomo Russo niet in financiële nood, in tegenstelling tot bijvoorbeeld V&D. “Blokker is niet in handen van een investeringsmaatschappij en heeft nog budget voor een nieuwe manier van ondernemen."

De twee partijen hebben een begin gemaakt aan een sociaal plan. “We zijn er nog lang niet, maar dat is een goede eerste stap”, zegt hij. De gesprekken worden volgende week woensdag hervat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!