IKEA introduceert nieuw format in Spanje

IKEA opent in Spanje een winkel die vooral zal dienen als afhaalpunt van online bestellingen. In het pand van 3160 vierkante meter in Navarra worden alleen accessoires direct verkocht.

De winkel is de eerste in zijn soort van IKEA Group, omdat zijn filialen doorgaans het volledige assortiment ter beschikking hebben. In Zwolle test de Zweedse meubelketen vanaf volgende week al een kleiner verkoopoppervlak, maar daar beschikt de retailer nog altijd over 7500 van de in totaal tienduizend producten.

De compactere winkel in Zwolle speelt volgens storemanager Sandra Schouten in op de veranderende wensen van de klant, die graag sneller door de winkel wil navigeren. IKEA zoekt naar nieuwe formaten om een groter aantal mensen te bereiken, laat directeur communicatie en duurzaamheid Arturo García van IKEA in Spanje weten. “Het betekent niet dat we in de toekomst niet van plan om een winkel in deze buurt te openen, maar we onderzoeken eerst de behoeften en eisen van de klanten.”

Ruim achthonderd vierkante meter zal uitsluitend gebruikt worden voor klanten van zijn click & collect-dienst. In totaal komen dertig mensen in de winkel te werken. IKEA investeert zo’n half miljoen euro in het pand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!