Media Markt vaart wel bij lage inflatie

Media-Saturn heeft in de eerste drie maanden van zijn gebroken boekjaar 4,1 procent meer omzet geboekt dan dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee komt de omzet van Media Markt en zusterformule Saturn uit op bijna 6,9 miljard euro, blijkt uit cijfers die moederconcern Metro heeft gepubliceerd.

In Duitsland steeg de omzet met 1,4 procent, terwijl de rest van West-Europa goed was voor een groei van 4,1 procent. Voor Nederland zijn geen specifieke cijfers beschikbaar. De toename is volgens Metro het gevolg van de dalende prijzen voor benzine, voedsel en energie. Consumenten hielden daardoor meer geld over om elektronicaproducten aan te schaffen.

De totale omzet van Metro kromp vanwege nadelige wisselkoerseffecten met 2,2 procent tot 18,3 miljard euro. De winst steeg met 1,2 procent naar 440 miljoen euro.

Media-Saturn wordt aangestuurd door Pieter Haas. Aandeelhouder en medeoprichter Erich Kellerhals heeft echter een rechtszaak aangespannen om de Nederlander uit zijn functie te zetten. Kellerhals is het er niet mee eens dat Haas een prominente rol vertegenwoordigt bij zowel Metro als Media-Saturn. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!