Blokker krijgt groen licht voor reorganisatie

Blokker heeft de vakbonden overtuigd van de noodzaak om te snijden in het personeelsbestand. FNV en CNV staan achter de vorige week aangekondigde reorganisatie, laten bestuurders Twan van Lieshout en Agostino di Giacomo Russo woensdag weten.

Blokker maakte 10 februari bekend 440 mensen te willen ontslaan en de werktijden te flexibiliseren. Na het eerste gesprek waren de vakbonden nog terughoudend over de maatregelen die de winkelketen ‘concurrerender’ moeten maken. Destijds hadden ze echter te weinig inzicht in de financiële situatie, stelt Van Lieshout. “Er moet daar inderdaad iets gebeuren”, weet hij nu.

De retailer heeft volgens de bestuurder een geloofwaardig verhaal en goede plannen richting de toekomst. De omvang van de reorganisatie is echter nog een heikel punt. “Die staat voor ons nog ter discussie omdat wij vinden dat Blokker te veel snijdt in vaste verkoopmedewerkers.” De vakbonden zijn eveneens bang dat werknemers ‘kleine contracten’ krijgen waar ze niet van rond kunnen komen.

De vakbonden willen verder onderhandelen over een sociaal plan, dat de retailer zelf vorige week al had beloofd. Ze verwachten dat de directie met een nieuw voorstel komt wanneer de gesprekken op 4 maart worden hervat.

Blokker beschikt momenteel over ruim zevenduizend medewerkers. De reorganisatie heeft gevolgen voor de helft van de vijfhonderd eigen vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!